• "Spievanky" súťaž v speve

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album "Spievanky" súťaž v speve.

            Dňa 27.4.2022 sa na našej škole konala súťaž v speve "Spievanky". Žiaci predviedli svoje umenie spievať spevom rôznych piesní, slovenských aj rómskych. Úvodom súťaže bola spoločná rozcvička a tak sme sa pustili do hlasného spevu individuálne. Účastníci aj napriek tréme a nervozite pri spievaní pred ostatnými súťažiacimi si viedli veľmi dobre a zvládli to. Kategórie sme určili podľa ročníkov a tak vyhral len ten najväčší spevák z ročníka. 

          • 22.4.2022 Deň Zeme

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 22.4.2022 Deň Zeme .

            Aj tento rok sa krásne bielučký sniežik roztopil a odhalil nám, čo všetko sme v zime napáchali, objavilo sa množstvo odpadkov. 

            Dňa 22.4.2013 bol Deň Zeme a my sme v našej škole pripravili program, ktorý prispeje k jej záchrane. Každá trieda vytvorila so svojím učiteľom aktivitu a spolu sme vytvorili dobrú reťaz záchranných akcií pre našu Zem. Starší žiaci zberali odpad v okolí najbližších ulíc našej školy, mladší veľmi dôsledne vyčistili areál našej školy. 

            Tí najmenší sa naučili zodpovedne triediť odpad a urobili odpadkové koše na separovanie. Tento rok sme sa rozhodli dopĺniť zeleň v areáli školy a vyrobili sme si vyvýšené záhony, do kotrých sme si posadili zeleninu ako fazuľa, cibuľka a iné, 

          • Veľkonočné prázdniny

          • Veľkonočné prázdniny, ktoré trvali od 14.4. - 19.4.2022 sa končia a my sa všetci opäť stretneme v škole pri prvom zvonení zvončeka už zajtra 20.4. 2022. Tešíme sa na vás a na vaše veľkonočné zážitky. 

          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočné tvorivé dielne .

            Z príležitosti sviatku Veľkej noci sa v našej základnej škole konalo veľkonočné poludnie plné kreatívnych tvorivých činností. Veľká noc sa oslavuje po celom svete, ale takmer v každej krajine sa jej tradície líšia. Naši žiaci mali možnosť si vyskúšať pliecť korbáče pod vedením pana učiteľa. Maľovať vajíčka a poznať rôzne techniky pri výzdobe veľkonočných vajec a piecť veľkonočné perníky a podľa svojich predstáv ich ozdobiť. Ďakujeme všetkým zúčastneným. 

          • Moja malá záhradka od Kauflandu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Moja malá záhradka od Kauflandu .

            Spoločnosť Kaufland vyhlásila od 10.3.2022 do 18.5.2022 súťaž pre žiakov 1.stupňa ZŠ, vďaka ktorej by deťom rada priblížila prírodu a súťaživou formou vzbudila ich záujem o rastlinky a ich pestovanie.  Do súťaže sa mohli prihlásiť triedy prvého stupňa všetkých základných škôl na území celej Slovenskej republiky. Vďaka skorej registrácii sme sa aj my zaradili ku školám, ktoré mohli získať kompletný balík na pestovanie rastlín a vytvoriť si tak v jednej triede malú záhradku.

            Veľmi sme sa potešili, že aj naša škola patrí k tým šťastlivcom, ktorým vlastné skúsenosti s pestovaním rastlín pomôžu lepšie chápať a vážiť si aké  deje sú v našej  prírode. A čo sme našli v balíku? 20 rôznych druhov semienok. Okrem toho sme dostali aj Sprievodcu pestovania rastlín, ktorý obsahuje cenné rady, užitočné tipy a ďalšie informácie o záhradkárstve, ktoré nám pomôžu stať sa skutočnými záhradkármi. 

                     Súčasťou súťaže je aj zaslanie kresby  s krátkym popisom rastlinky, ktorá sa žiakom najviac páči „Bylinka šampiónka“.

                     O našich krokoch a výsledkoch Vás budeme informovať.

            A o čo súťažíme ?

            Výhry:10 x interaktívna tabuľa

                      10 x skleník           

                      10 x set piatich smart kvetináčov

                      10 x set troch vyvýšených záhonov            

                      10 x hmyzí hotel

            Držte palce!