• Deň matiek

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek .

            Je máj – lásky čas. S týmto mesiacom sa spája krásny sviatok – Deň matiek.

            Mama. Pri tomto slove si každý z nás predstaví svoju mamku. Milú, starostlivú, ktorá prebdela nie jednu noc pri našej postieľke a ofúkla „boľačku“. Bola si to ty, mama, ktorá si nás pritúlila, zovrela v náručí, keď nám bolo ťažko.  Bola si to ty mama, ktorá si sledovala prvé naše krôčky a vedela dať slovám najkrajšiu podobu. Tvoje boli vždy najláskavejšie, plné nehy. Patrí ti za ne vrúcna vďaka a uznanie. 

            Všetkým mamičkám, babičkám prajeme všetko najlepšie a tým najkrajším darom pre Vás bola kytica uvitá z piesní, básní, scénok, tancov a bozkov od Vašich detí. 

          • Svetový deň mlieka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň mlieka .

            Svetový deň mlieka sa každoročne oslavuje na celom svete tretí májový utorok. Tento rok pripadne tento deň na utorok 16. mája 2023. Svetový deň mlieka nám pripomína význam konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov ako dôležitej zložky našej výživy. Ich spotreba na Slovensku je alarmujúco nízka. Pohybuje sa na úrovni 169 kg na osobu za rok, pričom Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) odporúča až 220 kg na osobu za rok. Mlieko je významným zdrojom bielkovín, vitamínov, minerálov a iných látok, ktoré sú zdrojom výživy pre ľudský organizmus a podieľajú sa na prevencii proti niektorým ochoreniam, ako sú napríklad osteoporóza, trombóza alebo vysoký krvný tlak. U Slovákov momentálne vyhrávajú najmä syry a jogurty. A práve preto si aj na našej škole dnes pripíjame na zdravie tým najzdravším nápojom MLIEKOM. NA ZDRAVIE

          • Medzinárodný deň tanca

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň tanca .

            Medzinárodný deň tanca sa oslavuje 29. apríla. 

            Tanec spája ľudí v mieri a priateľstve. Tak znie myšlienka medzinárodného dňa tanca, ktorý sa od roku 1982 oslavuje pravidelne 29. apríla. 

          • Spievanky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Spievanky.

            Dňa 4. 5. 2023 sa na našej škole uskutočnila súťaž v speve "Spievanky".

            Žiaci súťažili v dvoch kategóriách: 

            I. kategória mladší žiaci 1. a 2. ročníkov

            II. kategória starší žiaci 3. a 4. ročníkov

            Žiaci sa prezentovali piesňami podľa vlastného výberu a pani učiteľky im s prípravou na súťaž pomohli. 

            Gratulujeme víťazom a prajeme veľa šťastia do ďalšieho ročníka súťaže "Spievanky". 

             

          • Beseda s Ochrancom prírody

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s Ochrancom prírody.

            Stromy, živé ruky zeme, sa spieva v jednej z populárnych slovenských pesničiek. Význam a hodnotu našich lesov si pripomíname v mesiaci apríl už od roku 1952.

            Lesy sú neoddeliteľnou súčasťou obrazu Slovenska. Tvoria najdokonalejšie rastlinné spoločenstvo v prírode. Pri tejto príležitosti dňa 19.4. našu školu navštívil Ing. Matej Pisarčík zo Správy národného parku Slovenský raj a s mladším žiakom počas besedy spojenej s aktivitami porozprával o ochrane vodných tokov a o lesnom spoločenstve. Žiaci sa dozvedeli zaujímavé informácie o živočíchoch žijúcich v našom okolí, ale aj o starostlivosti o životné prostredie. Bolo to veľmi zaujímavé spestrenie vyučovacieho procesu, za čo mu veľmi pekne ďakujeme.