• Projekt Spolu múdrejší

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt Spolu múdrejší .

            Naša škola sa opakovane zapojila do výzvy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na program doučovania „Spolu múdrejší 3“. 

            Program „Spolu múdrejší 3“ je pokračovaním projektu doučovania „Spolu múdrejší 2“. Kvalitným doučovaním pomôžeme nielen žiakom ohrozeným školským neúspechom, ale všetkým žiakom, ktorí potrebujú pomoc.

            Cieľom nášho snaženia je vyrovnať rozdiely vo vedomostiach, zručnostiach a spôsobilostiach žiakov a eliminovať riziko opakovania ročníkov pod vplyvom pandémie Covid-19.

            Doučovanie sa bude realizovať v popoludňajších hodinách a je zamerané na predmety z tzv. hlavných vzdelávacích oblastí, (jazyk a komunikácia, matematika a informatika, človek a príroda, človek a spoločnosť). Trvanie projektu „Spolu múdrejší 3“ je predbežne naplánované od 17. januára do júna 2022.

            Projekt „Spolu múdrejší 3“ je realizovaný z Plánu obnovy a odolnosti SR.

          • Vianočné prázdniny

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            termín vianočných prázdnin v školskom roku 2021/2022 je od 18. 12. 2021 – do 9. 1. 2022.

            Predpokladaný nástup žiakov na prezenčnú výučbu je 10. 1. 2022 (pondelok).

          • Vyhodnotenie školskej súťaže s názvom "Týždeň čistoty"

          • Školská súťaž prebiehala od 16. 11. - 24.11. 2021. 

            Víťazmi tejto súťaže sú najmladší a najšikovnejší prváci. Žiaci, ktorí navštevujú I. A pod vedením svojej triednej pani učiteľky Mgr. Kataríny Baráthovej získali v súťaži krásnych 72 bodov. 

            Blahoželáme a odovzdávame výhru. 

          • Mikulášku, dobrý strýčku!

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikulášku, dobrý strýčku!.

            Čistím, čistím čižmičky, 

            veď som chlapec maličký. 

            Do okna ich čisté dám, 

            urobím to celkom sám. 

            Počuj, milý Mikuláš, 

            iste do nich niečo dáš? 

            Celý rok som dobrý bol, 

            dokonca som podrástol. 

            Pomáhal som mamičke, 

            nebral hračky sestričke. 

            Pomáhal som tatovi, 

            nerobil zle bratovi. 

            No a pani učiteľke, 

            obrázky som kreslil veľké. 

            Už sa teším, už to viem, 

            že dnes niečo dostanem. 

          • Bubnovačka 19.november 2021 "Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť"

          • Dňa 19. novembra 2021 sme sa zapojili do 8. ročníka akcie s názvom "Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť". Pri príležitosti 19. novembra- Svetového dňa prevencie týrania a zneužívania detí sme bubnovali v triedach, na dvore na bubienkoch a laviciach paličkami, ceruzkami a bolo nás poriadne počuť. S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa nás predsa netýka. Ukázali sme, že hlas detí je pre nás dôležitý. 

          • Spolu múdrejší 2

          • V školskom roku 2020/2021 sa v základnej škole realizoval projekt „Spolu múdrejší“.

            Cieľom rozvojového projektu MŠVVaŠ SR „Spolu múdrejší“ bolo podporiť školy, ktoré prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania dovzdelávavali svojich žiakov ohrozených školským neúspechom, resp. s nedostatočným dištančným vzdelávaním alebo potrebou individuálneho prístupu. Zároveň vytvárali podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v stanovenom rozsahu.

            Hľadali sme spôsob, ako našim žiakom pomôcť aj v tomto školskom roku 2021/2022.  

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na program doučovania „Spolu múdrejší 2“ na mesiace október až december 2021. Do výzvy sme sa zapojili. S nadšením sme  privítali správu, že naša škola  bola úspešná pri  posudzovaní žiadosti o rozvojový projekt Spolu múdrejší II. 

            Veríme, že snaha našich učiteľov pri doučovaní žiakov (individuálne alebo v skupinách) prispie k zlepšeniu vedomostí a následne aj vzdelávacích výsledkov našich žiakov. 

            Trvanie projektu: október 2021 – december 2021

          • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

          • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

            Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.

          • Oznámenie o vyhlásení chrípkových prázdnin

          • Riaditeľstvo školy oznamuje, že v dňoch od 29.9. - 1.10.2021 vyhlasuje chrípkové prázdniny pre žiakov základnej školy SNP 13 aj elokovaného pracoviska v Žehre. 

            Nástup žiakov do základnej školy je dňa 4.10.2021 (pondelok).

            Mgr. Silvia Korenková, riaditeľka školy