• Tvorivé dielne- ozdôbky na vianočný stromček, vianočná výzdoba

          • Atmosféru prichádzajúcich vianoc sme si spríjemnili a skrášlili ozdobením vianočného stromčeka, ktorý je taktiež neodmysliteľným symbolom vianoc. Ozdoby sme vyrábali v každej triede. Tvorivosti a predstavivosti sa medze nekladú, preto niektorí pri tvorení využili odpadový materiál, prírodný materiál, papier a rôzne iné. Stromček sme si ozdobili, popriali si pod stromčekom kopec darčekov, no v prvom rade sme si popriali vianočné sviatky prežité v kruhu rodiny, v šťastí a zdraví. 

          • Tvorivé dielne- vianočné oblátky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorivé dielne- vianočné oblátky .

            Neodmysliteľnou súčasťou vianočných pokrmov sú vianočné oblátky. Prípravu a zhotovenie oblátok nám prišli ukázať tety, ktoré si doma pečú oplátky a zachovávajú túto tradíciu po svojich predkoch. Niektorí z nás sme si to aj vyskúšali. Pečenie si vyžaduje veľkú opatrnosť. Ochutnali sme všetci, a boli sme ohúrení nie len ich sladkou vôňou ale aj chrumkavou chuťou. Chýbal nám už len medík, ale aj napriek tomu, vidieť pečenie oblátok bolo pre nás zážitkom.  

          • Tvorivé dielne- pečenie perníkov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorivé dielne- pečenie perníkov.

            Prípravy v období adventu sme tento rok nenechali na náhodu. Na vianočnom stole by nemali chýbať hlavne medovníky. Prečo ich voláme medovníky? Pretože na ich prípravu používame med, ktorý im zaručí dlhšiu trvanlivosť. Naučili sme sa čo potrebujeme na ich prípravu, postup pripravy a ako ich upiecť. Netreba zabudnúť na lásku, ktorú do nich vložíme aby nám chutili ešte viac.  

          • Advent

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Advent.

            Advent je obdobie pokoja, rozjímania, dobročinnosti a upokojenia. Obdobie 4 nedieľ pred Štedrým večerom. Pre niektorých obdobie zhonu, zháňania darčekov, upratovania, pečenia koláčov a príprav na Vianoce, avšak majmä na pamäti hlavný účel adventu- príchod Spasiteľa. Typickým symbolom adventu je adventný veniec, ktorý má 4 sviečky. Tento rok sme si v každej triede vyrobili a vytvorili ten svoj krásny a od všetkých odlišný adventný veniec. Pri zhotovení adventného venca sme si navzájom pomáhali. V tomto období príprav na Vianoce si zdobíme triedy, vyzdobujeme chodby školy, upiekli sme si medovníčky, veľa sme si porozprávali o zvykoch a tradíciách. Pripravujeme sa aj na vianočnú besiedku, na ktorej vystúpime a predvedieme pripravovaný vianočný programom.