• Exkurzie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzie .

            Mladší žiaci absolvovali exkurziu- navštívili železničnú stanicu a starší žiaci historickú radnicu mesta Spišské Vlachy.

          • Deň matiek

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek .

            Dňa 17. 5. 2017 si žiaci pod vedením triednych učiteliek pripravili krásny program na Deň Matiek.

            Deň matiek patrí medzi najdojemnejšie sviatky – snáď pre každého človeka je jeho matka najdôležitejším človekom na svete. V tento deň by sme mali svojej mame vyjadriť vďaku, rešpekt a úctu. Mama je tá, ktorá je pri nás keď sme chorí, je naším prvým učiteľom, inšpiruje nás. Vie byť aj prísna, pretože sa snaží, aby z nás boli šikovní a usilovní ľudia. Deň matiek je príležitosť, všetko toto si pripomenúť a zároveň dôvod, aby sme našej mame spravili v tento deň radosť.

            „Na svete je jedno srdce zo zlata a to nosí moja mama usmiata.Ono bije veľkou láskou v jej hrudi, každé ráno, keď nás bozkom zobudí.Každý deň, keď robí pre nás, čo treba, perie, varí, krája koláč, kus chleba.Večer, keď je prácou, zhonom ubitá, dá nám bozk, aj rozprávočku prečíta.A to srdce má na svete takú moc, že nás chráni celý deň i celú noc.Aj keď sme len deti ešte maličké, Ďakujeme za dar lásky mamičke.“

            Všetkým našim mamičkám prajeme, aby im deti prinášali viac radostí ako starostí, a aby náš obdiv k nim vydržal v našich srdciach nielen v deň tohto sviatku, ale po celý rok. Ďakujeme.

          • Svetový deň rodiny

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň rodiny .

            Svetový deň rodiny- jeho význam spočíva v pripomenutí si dôležitosti rodiny ako základu spoločnosti. Rodina je nositeľom hodnôt, akými sú láska, priateľstvo, porozumenie a rodinná súdržnosť.

            Pri tejto príležitosti sme si pripravili aktivity pre našich žiakov. Rozprávali sme sa, na chvíľu sme sa zahrali na rodičov a prebrali ich úlohu v rodine.

            Žiaci výtvarne stvárnili členov rodiny. Z každej práce našich žiakov vyžaruje láska. Láska k rodičom, starým rodičom i blízkej rodine.

          • Projekt Vetrolamy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt Vetrolamy .

            Projekt Vetrolamy Spišské Vlachy

            Naša škola sa školského roku 2021/2022 zúčastnila ekovýzvy, ktorú vyhlásila nadácia Ekopolis a s navrhovanou žiadosťou uspela. Projekt sa volá „Vetrolamy Spišské Vlachy“. Spolupodieľali sa na ňom aj mesto Spišské Vlachy a Agrovýkrm Spiš. Cieľom projektu bola výsadba stromov, topoľov čiernych, v oblasti medzi Agrovýkrmom Spiš a mestom Spišské Vlachy. Nasadené topole budú v budúcnosti tvoriť vetrolam medzi už spomínanými oblasťami z dôvodu rozptýlenia zápachu z Agrovýkrmu Spiš, kde chovajú ošípané a zápach pod vplyvom veterného prúdenia pravidelne obťažuje obyvateľov mesta Spišské Vlachy. So sadením zamestnancom a žiakom školy pomohli pracovníci mesta a dobrovoľníci. Samozrejme, vetrolam nebude slúžiť iba svojmu primárnemu určeniu, ale bude plniť aj niekoľko iných, enviromentálne zameraných úloh. Plochu s vetrolamom chceme zmeniť na oddychovú zónu a sprístupniť ju širokej verejnosti a žiakom – pomedzi stromy osadíme drevené lavičky, informačné tabule s popisom projektu, okolitej fauny a flóry a taktiež vtáčie búdky a vtáčie posedy. Naša škola sa bude následne tri roky o stromy ešte starať, ošetrovať a polievať ich. Žiaci v oddychovej oblasti budú tráviť časť vyučovania a získavať praktické enviromentálne vedomosti a zručnosti.