• Turnaj vo vybíjanej a minifutbale

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Turnaj vo vybíjanej a minifutbale .

            Deti majú šport veľmi rady, preto sme sa rozhodli, že zorganizujeme celoškolský turnaj v minifutbale a vybíjanej. Sily si zmerali chlapci všetkých tried medzi sebou vo futbale a dievčatá ukázali svoju šikovnosť a obratnosť vo vybíjanej. 

            Netušili sme aká lavína nadšenia sa strhne v niektorých ročníkoch. Prípravy, plány a stratégie, ktoré prebiehali medzi deťmi nás veľmi potešili.  Atmosféra na ihrisku bola skvelá, deti, ktoré nehrali ostali povzbudzovať.

            Veľmi oceňujeme a ďakujeme za pomoc všetkým pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom, vedeniu školy pri organizovaní tochto turnaja a hlavne ďakujeme za kopec krásnych cien, ktoré deti dostali. Deti za svoju snahu dostali aj krásne diplomy.

          • Reprezentant našej školy

          • Šikovný futbalista, reprezentant našej školy Damián Kandráč, bol ocenený medailou za skvelý výkon vo futbale, ktorý odohral za MŠK TATRAN Spišské Vlachy v Poľsku. 

          • Medzinárodný deň detí 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň detí 2022.

            Medzinárodný deň detí  je sviatok detí, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách sveta. 

            Slávime ho  každoročne 1. júna naa Slovensku od roku 1952. 

            My sme ho však oslávili trošku skôr a to presne 27. 5. 2022. Pri tejto príležitosti sme si pre deti pripravili rôzne aktivity, návštívili detské ihrisko, starší žiaci navštívili kostol, kde sa dozvedeli niečo z histórie svojho okolia. Zavŕšili sme to spoločným obedom, klobáskami, ktoré nám pripravili naše šikovné kolegyne pod vedením pani riaditeľky spolu s pani zástupkyňou.  Deti dostali taktiež dobroty, keksíky, žuvačky a najchutnejšiu cukrovú vatu. Zalizovali sme sa až za ušami. Tento deň ostane v našich spomienkach a už teraz sa tešíme na ten ďalší Medzinárodný deň detí. 

          • Exkurzie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzie .

            Mladší žiaci absolvovali exkurziu- navštívili železničnú stanicu a starší žiaci historickú radnicu mesta Spišské Vlachy.

          • Deň matiek

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek .

            Dňa 17. 5. 2017 si žiaci pod vedením triednych učiteliek pripravili krásny program na Deň Matiek.

            Deň matiek patrí medzi najdojemnejšie sviatky – snáď pre každého človeka je jeho matka najdôležitejším človekom na svete. V tento deň by sme mali svojej mame vyjadriť vďaku, rešpekt a úctu. Mama je tá, ktorá je pri nás keď sme chorí, je naším prvým učiteľom, inšpiruje nás. Vie byť aj prísna, pretože sa snaží, aby z nás boli šikovní a usilovní ľudia. Deň matiek je príležitosť, všetko toto si pripomenúť a zároveň dôvod, aby sme našej mame spravili v tento deň radosť.

            „Na svete je jedno srdce zo zlata a to nosí moja mama usmiata.Ono bije veľkou láskou v jej hrudi, každé ráno, keď nás bozkom zobudí.Každý deň, keď robí pre nás, čo treba, perie, varí, krája koláč, kus chleba.Večer, keď je prácou, zhonom ubitá, dá nám bozk, aj rozprávočku prečíta.A to srdce má na svete takú moc, že nás chráni celý deň i celú noc.Aj keď sme len deti ešte maličké, Ďakujeme za dar lásky mamičke.“

            Všetkým našim mamičkám prajeme, aby im deti prinášali viac radostí ako starostí, a aby náš obdiv k nim vydržal v našich srdciach nielen v deň tohto sviatku, ale po celý rok. Ďakujeme.

          • Svetový deň rodiny

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň rodiny .

            Svetový deň rodiny- jeho význam spočíva v pripomenutí si dôležitosti rodiny ako základu spoločnosti. Rodina je nositeľom hodnôt, akými sú láska, priateľstvo, porozumenie a rodinná súdržnosť.

            Pri tejto príležitosti sme si pripravili aktivity pre našich žiakov. Rozprávali sme sa, na chvíľu sme sa zahrali na rodičov a prebrali ich úlohu v rodine.

            Žiaci výtvarne stvárnili členov rodiny. Z každej práce našich žiakov vyžaruje láska. Láska k rodičom, starým rodičom i blízkej rodine.

          • Projekt Vetrolamy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Projekt Vetrolamy .

            Projekt Vetrolamy Spišské Vlachy

            Naša škola sa školského roku 2021/2022 zúčastnila ekovýzvy, ktorú vyhlásila nadácia Ekopolis a s navrhovanou žiadosťou uspela. Projekt sa volá „Vetrolamy Spišské Vlachy“. Spolupodieľali sa na ňom aj mesto Spišské Vlachy a Agrovýkrm Spiš. Cieľom projektu bola výsadba stromov, topoľov čiernych, v oblasti medzi Agrovýkrmom Spiš a mestom Spišské Vlachy. Nasadené topole budú v budúcnosti tvoriť vetrolam medzi už spomínanými oblasťami z dôvodu rozptýlenia zápachu z Agrovýkrmu Spiš, kde chovajú ošípané a zápach pod vplyvom veterného prúdenia pravidelne obťažuje obyvateľov mesta Spišské Vlachy. So sadením zamestnancom a žiakom školy pomohli pracovníci mesta a dobrovoľníci. Samozrejme, vetrolam nebude slúžiť iba svojmu primárnemu určeniu, ale bude plniť aj niekoľko iných, enviromentálne zameraných úloh. Plochu s vetrolamom chceme zmeniť na oddychovú zónu a sprístupniť ju širokej verejnosti a žiakom – pomedzi stromy osadíme drevené lavičky, informačné tabule s popisom projektu, okolitej fauny a flóry a taktiež vtáčie búdky a vtáčie posedy. Naša škola sa bude následne tri roky o stromy ešte starať, ošetrovať a polievať ich. Žiaci v oddychovej oblasti budú tráviť časť vyučovania a získavať praktické enviromentálne vedomosti a zručnosti.

          • "Spievanky" súťaž v speve

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album "Spievanky" súťaž v speve.

            Dňa 27.4.2022 sa na našej škole konala súťaž v speve "Spievanky". Žiaci predviedli svoje umenie spievať spevom rôznych piesní, slovenských aj rómskych. Úvodom súťaže bola spoločná rozcvička a tak sme sa pustili do hlasného spevu individuálne. Účastníci aj napriek tréme a nervozite pri spievaní pred ostatnými súťažiacimi si viedli veľmi dobre a zvládli to. Kategórie sme určili podľa ročníkov a tak vyhral len ten najväčší spevák z ročníka. 

          • 22.4.2022 Deň Zeme

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 22.4.2022 Deň Zeme .

            Aj tento rok sa krásne bielučký sniežik roztopil a odhalil nám, čo všetko sme v zime napáchali, objavilo sa množstvo odpadkov. 

            Dňa 22.4.2013 bol Deň Zeme a my sme v našej škole pripravili program, ktorý prispeje k jej záchrane. Každá trieda vytvorila so svojím učiteľom aktivitu a spolu sme vytvorili dobrú reťaz záchranných akcií pre našu Zem. Starší žiaci zberali odpad v okolí najbližších ulíc našej školy, mladší veľmi dôsledne vyčistili areál našej školy. 

            Tí najmenší sa naučili zodpovedne triediť odpad a urobili odpadkové koše na separovanie. Tento rok sme sa rozhodli dopĺniť zeleň v areáli školy a vyrobili sme si vyvýšené záhony, do kotrých sme si posadili zeleninu ako fazuľa, cibuľka a iné, 

          • Veľkonočné prázdniny

          • Veľkonočné prázdniny, ktoré trvali od 14.4. - 19.4.2022 sa končia a my sa všetci opäť stretneme v škole pri prvom zvonení zvončeka už zajtra 20.4. 2022. Tešíme sa na vás a na vaše veľkonočné zážitky. 

          • Veľkonočné tvorivé dielne

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočné tvorivé dielne .

            Z príležitosti sviatku Veľkej noci sa v našej základnej škole konalo veľkonočné poludnie plné kreatívnych tvorivých činností. Veľká noc sa oslavuje po celom svete, ale takmer v každej krajine sa jej tradície líšia. Naši žiaci mali možnosť si vyskúšať pliecť korbáče pod vedením pana učiteľa. Maľovať vajíčka a poznať rôzne techniky pri výzdobe veľkonočných vajec a piecť veľkonočné perníky a podľa svojich predstáv ich ozdobiť. Ďakujeme všetkým zúčastneným. 

          • Moja malá záhradka od Kauflandu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Moja malá záhradka od Kauflandu .

            Spoločnosť Kaufland vyhlásila od 10.3.2022 do 18.5.2022 súťaž pre žiakov 1.stupňa ZŠ, vďaka ktorej by deťom rada priblížila prírodu a súťaživou formou vzbudila ich záujem o rastlinky a ich pestovanie.  Do súťaže sa mohli prihlásiť triedy prvého stupňa všetkých základných škôl na území celej Slovenskej republiky. Vďaka skorej registrácii sme sa aj my zaradili ku školám, ktoré mohli získať kompletný balík na pestovanie rastlín a vytvoriť si tak v jednej triede malú záhradku.

            Veľmi sme sa potešili, že aj naša škola patrí k tým šťastlivcom, ktorým vlastné skúsenosti s pestovaním rastlín pomôžu lepšie chápať a vážiť si aké  deje sú v našej  prírode. A čo sme našli v balíku? 20 rôznych druhov semienok. Okrem toho sme dostali aj Sprievodcu pestovania rastlín, ktorý obsahuje cenné rady, užitočné tipy a ďalšie informácie o záhradkárstve, ktoré nám pomôžu stať sa skutočnými záhradkármi. 

                     Súčasťou súťaže je aj zaslanie kresby  s krátkym popisom rastlinky, ktorá sa žiakom najviac páči „Bylinka šampiónka“.

                     O našich krokoch a výsledkoch Vás budeme informovať.

            A o čo súťažíme ?

            Výhry:10 x interaktívna tabuľa

                      10 x skleník           

                      10 x set piatich smart kvetináčov

                      10 x set troch vyvýšených záhonov            

                      10 x hmyzí hotel

            Držte palce!

          • Zápis do 1. ročníka v šk. roku 2022/2023

          • Zápis do 1. ročníka v šk.roku 2022/23

            Dátum a čas a miesto konania zápisu:    

            1. apríl 2022 – 30. apríl 2022  od  8.00  do  15.00 hod.

            Základná škola, SNP 13, 053 61 Spišské Vlachy

             

            Zapisujú sa všetky deti narodené od 1.9.2015 do 31.08.2016 aj deti, ktoré mali v školskom roku 2021/2022  odklad školskej dochádzky.

             

            Podľa  zákona musia  prísť s dieťaťom na zápis obaja zákonní zástupcovia.

            Doklady potrebné k zápisu:

            • občiansky preukaz, resp. iný doklad o trvalom resp. prechodnom pobyte
            • rodný list dieťaťa
            • splnomocnenie  – ak jeden zo zákonných zástupcov sa z vážnych dôvodov nemôže dostaviť

            O prijatí  dieťaťa   na   základné   vzdelávanie   rozhodne   riaditeľ  školy do 15. júna, ktorý predchádza školskému roku, v ktorom sa má základné vzdelávanie začať.

             

            Ďalšie informácie k zápisu detí do prvého ročníka budeme priebežne aktualizovať podľa usmernení zriaďovateľa.

          • Svetový deň vody 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň vody 2022.

            Voda nás sprevádza počas celého života, od narodenia až do posledného dňa nášho života.  Svetový deň vody je vždy jedinečnou príležitosťou pripomenúť všetkým mimoriadnu dôležitosť vody pre zachovanie životného prostredia i pre rozvoj ľudskej spoločnosti. Preto sme práve v tento deň pripravili aktivity, ktoré smerovali k podpore informovanosti o význame vody. Do vodných aktivít bola zapojená celá škola.

          • Marec- mesiac knihy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Marec- mesiac knihy .

            Marec sa už odpradávna spája nielen s príchodom jari, obdobia, kedy sa príroda opäť prebúdza k životu a kvitne v plnej svojej kráse, ale aj s neutíchajúcim zdrojom vedomostí a informácií, a síce s knihami. 

            Prečo je marec mesiacom kníh? 

            Tradícia tkvie v masovej akcii, ktorú iniciovalo Ministerstvo kultúry spolu s nakladateľmi či knižnými obchodmi v roku 1955. K myšlienke zvýšenia počtu čitateľov sa pripojili organizácie a občania, ktorí pravdepodobne na počesť ľudového básnika Mateja Hrebendu, za mesiac kníh zvolili marec. Tým vzdali úctu mesiacu, v ktorom sa narodil aj zomrel tento významný šíriteľ a milovník knižnej kultúry. Či už patríte k verným "knihomoľom" alebo ste príležitostný marcový čitateľ, nezabudnite, že knihy treba čítať s láskou!

          • Jarné školské prázdniny 2021/ 2022

          • Termín jarných školských prázdnin

            Termín prázdnin:

             21. február – 25. február  2022

             

            Začiatok vyučovania po prázdninách:

            28. február 2022  (pondelok)

             

            Jarné prázdniny v Košickom kraji trvajú 5 pracovných dní a spolu s dvoma víkendami ide o 9 dní nepretržitého voľna.